Discus Artikelen

Tam maken van je knaagdier

Het tam maken van knaagdieren kan het best gebeuren als ze jong zijn en nog openstaan voor allerlei invloeden van buitenaf. Wanneer u uw hand met daarop een lekkernij in de kooi houdt, zal een knaagdier daar vroeg of laat op afkomen. Probeer hem dan niet meteen op te pakken. Op die manier schaadt u het pasgewonnen vertrouwen. Laat de knager eerst langzaam aan de geur van uw hand wennen en vervolgens op uw hand gaan zitten. Na een aantal geslaagde poging kunt u uw hand voorzichtig een klein stukje optillen. Het dier zal zijn angst steeds meer overwinnen. Jaag nooit achter knaagdieren aan, daar worden ze alleen maar angstig en gestrest van.

Hongerige dieren zijn gemakkelijker te verleiden met een lekker hapje van dieren die net gegeten hebben. Doe de oefeningen voor het tam maken dus
altijd voordat u uw knager gaat voeren. Tam maken kan soms het nodige geduld vergen, geef dus niet te snel op als u niet meteen resultaten boekt.

author-avatar

About Discus Maassen

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *